329 Kilometer wandelen in een decor van kronkelende beekjes, bossen, uitgestrekte heidevelden, houtwallen, eeuwenoude esdorpjes met boerderijen en klinkerstraatjes, waarover vroeger het vee naar De Brink gedreven werd. Met deze zin begint mijn door het Nivon uitgegeven wandelboekje de beschrijving van het Drenthepad. En daar is niets aan gelogen.


Andere sites beschrijven vooral de rust, ruimte en harmonie van de provincie Drenthe en benadrukken dat in Drenthe het enig archeologisch reservaat van Nederland te vinden is: ook wel het Pompeï van Drenthe genoemd. In ieder geval vind je er grafheuvels, hunebedden en Middeleeuwse karrensporen.
Ook leidt het pad je door maar liefst drie Nationale Parken: het Dwingelderveld, het Drents-Friese Wold en de Drentsche Aa. En last but not least kom je  ook nog over de Hondsrug, een zandrug die in de voorlaatste ijstijd is ontstaan en die op het hoogste punt maar liefst 26,5 meter hoog is.


Na het Groot Frieslandpad, Jabikspad, Elfstedenpad, Friese Woudenpad, Ster van Berkoop en niet te vergeten het Stellingenpad (hier geen informatie, want is in boekvorm verschenen), ga ik mij nu wagen aan het Drenthepad. Een kijkje bij de buren zogezegd.

Ik heb er zin in.

Karst  

Trajecten:

1. Van Beilen naar Ruinen

2. Van Ruinen naar Studentenkampweg, Wapserveen

3. Van de Studentenkampweg in Uffelte naar de Bosweg in Wateren

4. Van de Bosweg bij Wateren naar het Fochteloërveen

5 Van het Fochteloërveen naar Langelo

6 Van Langelo naar Leekstermeer

7 Van Leekstermeer naar Glimmen

8 Van Glimmen naar Anloo

9 Van Anloo naar Borger

10 Van Drouwen naar Odoorn

11 Van Odoorn naar Diphoorn

12 Van Diphoorn naar Mantingerzand

13 Van Mantingerveld bij Nieuw-Balinge naar Orvelte

14 Van Orvelte naar parkeerplaats Kamp Westerbork

15 (de laatste etappe): Van Kamp Westerbork naar Beilen

Alle trajecten van het Drenthepad

Back to Top